• MEny
  • MEny

Kazimierz – det jødiske kvarteret i Krakow

Innledning

Kazimierz er, etter min mening, det mest spennende området i Krakow. Dette var en gang en egen by men er nå et livlig og historisk distrikt i Krakow som kjent for sin rike kulturelle arv og unike atmosfære. Kazimierz ble grunnlagt av kong Kazimierz den Store i 1335 og dette området var opprinnelig beregnet for Krakows kristne innbyggere. Fra det 15. århundre ble Kazimierz også et viktig sentrum for jødisk liv, da mange jødiske flyktninger søkte tilflukt her. Er det en ting jeg kan anbefale å gjøre i Krakow er det et besøk hit.

Arkitektonisk skjønnhet og historiske Steder

Noe av det jeg synes er mest spennende med Kazimierz er den unike arkitektonisk blandingen av jødiske og kristne elementer. Du bør ta turen innom Polens eldste synagoge, Corpus Christi-kirken. Dette er også en av de mest populære attraksjonene så beregne litt kø. Du kan også utforske Remuh-synagogen og den tilhørende kirkegården, som er en av de eldste jødiske gravplassene i Europa. Isaac-synagogen og Tempel-synagogen, med sine rike interiører, er også steder jeg ville anbefalt å ta turen innom.

Kultur og festivaler

Kazimierz er vertskap for mange kulturelle hendelser, inkludert den berømte årlige jødiske kulturfestivalen. Her får du en unik måte å oppleve jødisk musikk, kunst og mat. Området er også kjent for sin rolle i filmen «Schindlers liste», hvor mange scener ble filmet.

Mat og drikke

Kazimierz tilbyr en rekke kulinariske opplevelser. For tradisjonell jødisk mat, er restaurantene Klezmer-Hois og Ariel høydepunkter. De serverer klassiske retter som gefilte fisk og kugel i en autentisk atmosfære. For polske delikatesser, er Restauracja Starka et populært valg, kjent for sine hjemmelagde vodkainfusjoner.

Kafeer som Café Młynek og Alchemia er perfekte steder for en avslappende ettermiddag. Alchemia fungerer også som en populær bar og musikksted på kveldstid, og trekker til seg en

hipp og kunstnerisk skare. For de som foretrekker moderne bistroer, tilbyr Hamsa og Mezze et variert utvalg av Midtøsten-inspirerte retter.

Uteliv og Underholdning

Skal jeg på en god restaurant eller utested er det som regel i dette området jeg ender opp og Kazimierz er kjent for sitt livlige natteliv. Her finner du klubber og barer som for eksempel. Singer, oppkalt etter de gamle symaskinene som fungerer som bord. Piekny Pies er et annet populært sted hvor du får livemusikk og uformell stemning. Ønsker du en mer avslappet kveld, tilbyr Eszeweria og Propaganda en laid-back og kunstnerisk vibe.

Shopping og kunst

Distriktet er også et senter for kunst og håndverk. Józefa-gaten er kjernen for kunstgallerier og butikker som selger håndlagde smykker, vintage klær og unike gaver. Plac Nowy, kjent som hjertet av Kazimierz, er hjem til et daglig marked hvor du kan finne alt fra antikviteter til lokale delikatesser.

Gåturer og sightseeing

Noe så enkelt som en spasertur gjennom Kazimierzs brosteinsbelagte gater er i seg selv en opplevelse. Området er kompakt nok til å utforske til fots, og du finner også mange guidede turer tilgjengelige som fokuserer på både den jødiske historien og den generelle kulturhistorien til distriktet.

Familieaktiviteter

Reiser du med barn tilbyr Kazimierz mer enn bare gatevandring. Her finner du også flere parker og lekeområder. Ta også turen bortom den nærliggende Wisła-elven for litt strandfølelse.

I sum er Kazimierz et fascinerende distrikt som tilbyr en unik blanding av historie, kultur, mat og underholdning. Dens atmosfære og mangfold tiltrekker både lokalbefolkning og turister, og gjør det til mitt favoritt område i Krakow.

admin

Skriv en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *