• MEny
  • MEny

Ting å gjøre i Sopot – 10 favoritter

Sopot er en del av trippelbyen, som også inkluderer Gdansk og Gdynia. Med sine i underkant av 40 000 innbyggere er det ingen stor by vi snakker om, men på sommeren (og til dels på vinteren) fylles den opp av turister. Sopot er den mest populære badebyen i Polen og er også kjent for sitt luksuriøse utvalg av spa og behandlingsopplegg. Byen ligger ca. 30 minutter i taxi fra Gdansk så dagsturer er mulig uansett hvilken by du bor i. Sopot er kanskje ikke den største byen, men her er det mer enn nok å gjøre og du finner alt fra gode restauranter til bra uteliv her.

Hvordan komme seg til Sopot fra Gdansk?

Den enkleste måten å komme seg mellom de to byene på er bil eller taxi. Turen tar ca. 30 minutter og taxier finner du overalt (eventuelt gå inn på et hotell og be de bestille en bil for deg). Tjeneste som Uber fungerer også. Et annet alternativ er å ta toget, togstasjonen i sopot er ca. 10min å gå fra torget og togturen tar også ca. 30 minutter. Det er mulig å ta trikken deler av veien fra Gdansk, men det er et godt stykke å gå fra der trikken stopper og til Sopot. Et alternativ er å ta elektrisk sparkesykkel videre bort. Det går også an å ta elektrisk sparkesykkel hele veien, det tar litt tid men er en morsom måte å se byene på.

Ting å gjøre i Sopot

1. Molo / Sopot Pier

Europas lengste trebrygge og den mest populære attraksjonen i Sopot. For å få love til å gå ut på brygga må du kjøpe billett som koster 10PLN for voksne og 5 for barn (så ca. 20 kroner for voksne og 10 for barn). Da har du full tilgang den 511,5 meter lange trebrygga som har stått stødig siden 1827. Langs brygga ligger det utsiktsposter og benker og ytterst finner du blant annet en restaurant. Det er også mulig å kjøpe billetter til diverse aktiviteter her, blant annet rib kjøring og sjørøverskute. Opprinnelig ble bryggen bygd som en fornøyelses brygge og ankomststed for cruiseskip, men i dag er det bare en ren turist attraksjon.

2. Torget og gamlebyen

Sopot består egentlig ikke av så mye mer enn den lange piren, torget og gamlebyen / Monte cassino gaten. Har du gått en tur her har du for det meste sett alt Sopot har å tilby. Det er heldigvis ikke så kjedelig som det høres ut som da torget og gatene er fullt opp med restauranter, butikker, utesteder og diverse barer. Her finner du arcade til barna, godteri butikker og polske restauranter med retter jeg aldri hadde hørt om. I helgene får man litt 17 mai stemning her av mengden mennesker som beveger seg rundt her, så ta høyde for at det kan bli litt trangt om plassen.

3. Se «The crooked house»

Midt i Monte Cassino gata finner vi det som må være et av verdens rareste hus, og i hvert fall ikke en bygning man forventer å finne midt i en hovedgate. «Crooked house» er akkurat det , crooked. Her går alle former og fasonger om hverandre og det ser mest ut som noen man finner i et eventyr.

4. Besøk fyrtårnet

Det gamle fyrtårnet i sopot (bygget i 1904) er ikke så enkelt å overse der det rager en 30 meter over bakken. Idag er det ikke lenger i bruk som fyrtårn, men det mange ikke får med seg er at det er åpent for besøkende (for de som orker). For 9zl/6zl får du lov til å klatre opp alle de 135 trappetrinnene til den 25 meter høye utsiktsplatformen. Her får full panoramautsikt over Sopot så husk kamera.

5. Sopot beach

Drømmer du om milevis med sandstrand er Sopot stedet for deg. Her er det sandstrand så langt du kan se i begge retninger. Allikevel kan det neste føles fullt på sommeren da både turister og lokale flokker til. Bor du på et av hotellene ved stranda har de egne områder man kan benytte seg av, og da også egne solsenger, servering etc. Langs strandpromenaden finner du også restauranter, små kafeer og diverse sykler o.l. man kan leie. Det er faktisk mulig å gå på stranda hele veien til Gdynia om det skulle friste.

6. St. George kirken

Øverst i Monte Cassino gaten / gamlebyen finner vi den neo-gotiske St. George. Kirken ble bygget tidlig på 1900 tallet. Kirken er i full bruk men det er også mulig å gå inn når det ikke er noen messer, bryllup e.l.

7. Sopot Aquapark

Har du vært uheldig med været er aqua parken redningen. Denne finner du så vidt utenfor sentrum, du kan fint gå hit eller så er det ikke mange kronene i taxi. Her finner du vannsklier, boblebad og små og store basseng både innen og utendørs.

8. Sopot kunstgalleri

Midt på torget ligger det som til forveksling kan se ut som et lite kjøpesenter. Det er det ikke (selv om det faktisk ligger noen butikker der), men her finner du faktisk et kunstgalleri. Her arrangerer det forskjellige utstillinger og arrangementer gjennom året.

9. Restauranter i sopot

Til å være en liten by har Sopot et overraskende stort utvalg av restauranter. Her finner du alt fra den amerikansk dinere til japanske restauranter. Er det god meksikansk mat med cocktails du ønsker så bør du dra innom Fidel, for den beste sushien besøker du Mushi Mushi Sushi og er det autentisk polsk mat som frister bør du se om du får plass på den populære restauranten Sliwka Kompot. Har du gått lei av all mat og bare vil ha McDonalds finner du en øverst i Monte Cassino.

10. Utesteder i Sopot

På sommeren er det liv og utesteder nesten overalt i Sopot, noen bra, noen dårlige og noen skal man helst holde seg unna. De aller beste (og tryggeste) stedene er som følger:

  • Klub Tan – etter min mening det beste stedet. Litt highend følelse, god dj’er, bra bar og bra vibe. Ikke det helt yngste klientellet.
  • 3 Siostry – Lite sted men fullt av liv. Skal du ha et sted å sitte må du komme tidlig for her blir det helt pakka.
  • Ego – Ligger inne på crooked house. Litt yngre stemning men gøy sted.
  • Dream Club – bra stemning, masse bord om man vil ha litt vip stemning.
admin

Skriv en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *