• MEny
  • MEny

Shopping i Gdansk

Gdansk er kanskje ikke den største byen i Polen (det er den 6 største), men med sine nesten 500 000 innbyggere ville den fortsatt vært den andre største byen i Norge. Det er med andre ingen ingen liten by i norsk sammenheng. Gdansk er også en by med utrolig mange ting å gjøre. Med storby følger det også gode shopping muligheter og Gdansk er intet unntak. Her finner du alt fra små søte butikker som spesialiserer seg på kun et type produkt, til store kjøpesenter med 200+ butikker.

Gamlebyen / Dlugi targ

I gamlebyen og langs gågaten er det butikker overalt. Her finner du for det meste suvenirbutikker som selger alt fra tskjorter med «I love Gdansk» til snøkuler og alt annet som hører med. Det ligger også flere butikker som spesialiserer seg på krystall her, noe Gdansk er kjent for. Dette er ikke det mest spennende shopping området, men du kommer uansett til å gå opp og ned denne gata noen ganger så like greit å se innom et par av butikkene når man er her. Det finnes alltid noe dumt man kan kjøpe og ta med hjem.

Forum Gdansk

Dette relativt nye (åpnet i 2018) og moderne kjøpesenteret er også det største i sentrum av Gdansk, og mest sannsynlig der du vil ende opp. Det er nesten umulig å ikke finne det, da det ligger aller øverst i gamlebyen. Her finner du nærmere 200 butikker med alt fra klær til elektronikk og mat. Alt fra kjente kjeder som Zara og H&M til mer ukjente polske favoritter. Senteret inneholder også kino, lekeland og food court, så her skal alt man trenger være samlet på et sted.

Madison

Et lite mindre kjøpesenter men til gjengjeld koselig og moderne. Det ligger litt utenfor selve bykjernen, men det er ikke lange biten med taxi, og du kan også fint gå dit eller leie en elelektrisk sparkesykkel. Turen til og fra går gjennom koselig gater og parker, så vel verdt turen bare for litt sightseeing.

Galeria Baltycka

Sammen med Forum er dette et av de største senteren i Gdansk, men det er ikke like populært blant turister da det rett og slett er enklere med Forum. Galeria Baltycka har ca. 200 butikker og utvalget er ganske likt Forum med alt fra H&M og converse til mer lokale Polske kjeder.

Designer Outlet Gdansk

Dette er, som du kanskje gjettet, en outlet. Det er også den største outletn i Gdansk området med over 100 forskjellige merker. Her får du lave priser på alt fra Nike, New Balance, Calvin Klein, Pepe Jeans, Levi’s og Guess. Til å være en outlet er dette faktisk et ganske pent sted, som merkelig nok har design som ligner på en gammel norsk fiskelandsby. De kan blant annet skilte med et 24meter høyt fyr, da vi er godt inne i landet.

Riviera

Vil du på det største kjøpesenteret i området og er villig til å ta taxi eller tog for å komme dit kan Riviera være verdt et besøk. Dette er et digert og moderne senter med rett rundt 250 butikker. Her finner du alle merkene du forventer å finne samt områdets største 3D kino om det skulle friste mer.

admin

Skriv en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *