• MEny
  • MEny

Mine 8 favoritt ting å gjøre i Gdansk

Besøke Gdansk Old Town

Gamlebyen i Gdansk kommer du ikke utenom, enten du vil eller ikke da den viktigste delen av den også er gågaten gjennom sentrum. Gaten, som heter Dlugi Targ, eller «Den lange gaten» er ikke mer enn en 500 meter lang, men her bruker man fort flere timer. Det er utrolig mye fint å se på her. De tradisjonelle Gdansk bygningene, som nesten ligner på filmkulisser, ligger på rekke og rad. Når jeg er ute og går pleier jeg som regel å se ned eller rett frem, gjør du det i Gdansk går du glipp av mye. Løft blikket så åpner det seg en hel ny verden av rariteter.

Shopping i Gdansk

Uansett om du er glad i shopping eller hater det så er kjøpesentrene i Gdansk vel verdt et besøk, og da spesielt Forum. Forum er det største senteret i Gdansk og ligger helt øverst der gamlebyen slutter. Dette er et digert senter og her finner du alt fra fra Zara til H&M etc. Det er i tillegg en kino her for de som liker filmer dubbet til polsk, et lekeland for de meste og en foodcourt i øverste etasje. Et insider tips er å gå ut av senteret ved Max Burger og så til venstre. Da kommer du til restauranten/baren Jungla. Her får du god mat og de har et digert utvalg coctails, alt til en veldig hyggelig pris.

Motlawa elven

Nederst i gamlebyen/dlugi tar finner du Motlawa elven, denne renner gjennom Gdansk og videre ut i havet ved Gdynia. Dette er et veldig koselig område med små butikker, kafeer og restauranter på begge sider. Midt i elven ligger det også en diger øy med nye bygninger men i gammel stil. Her finner du også noen av de beste hotellene i byen som Puro Gdansk, Radisson suites etc. Du finner også flere veldig gode restauranter her, jeg anbefaler en tur innom Whiskey in the jar og Billys. Leter du litt finner du også Salt, dette er en type mathall med en 6-7 forskjellige restauranter/popups som selger alt fra gyro til sushi og texmex.

Mariakirken

Går du rundt i gamlebyen skal det mye til å ikke få med seg denne kirken kjent som en av verdens største mursteinkirker. Er det den vakreste kirken? Nei, og det finnes andre kirker i byen som er mye finere. Men er man her må man neste bortom og i det minste ta et bilde eller to.

Dagstur til Sopot eller Gdynia

Er du på ferie i Gdansk er du bare en 30 minutter i taxi fra de to andre byene i nærheten, Sopot og Gdynia. Begge er verdt et besøk, jeg ville nok startet med Sopot da dette er den peneste av de to som kan tilby mest. Er det i tillegg sommer er Sopot en spennende badeby med mye liv. Her finner du også masse restauranter og utesteder.

Uteliv

Gdansk har et bra utvalg av puber og utesteder. De 3 beste ligger alle langs gågaten. Nederst, rett ved Motlawa elven, finner Sassy. Dette er et ganske classy utested, litt høyere priser enn andre steder og et klientell som (stort sett) kjører litt stil. Snittalder pleier å være 30+ men alle er velkommen. Ta gjerne en titt på facebook siden deres først da de ofte har egne arrangementer. Litt høyere opp finner du utestedet Miasto som pleier å være ok men ofte karaoke tidligere på kvelden. Øverst i gågaten finner du Tkacka, dette har et litt yngre klientell men alltid bra liv og gode priser. Åpent til 5-6 om morgenen.

Julemarked i Gdansk

I november og desember er det et stort julemarked i Gdansk. Her er det fullt av liv og gode lukter fra tidlig til sent. Overalt ligger det små boder som selger alt fra hjemmelagde smågaver til pølser, kandiserte epler, vafler etc. Forvent mye matlukt og mye folk, men utrolig koselig spesielt på kvelden når alt av lys er på.

Pubcrawl i Gdansk

Lyst til å møte andre når du er på tur? Hvorfor ikke bare melde seg på en pubcrawl? Her møter man en haug andre mennesker og en guide tar dere så med fra sted til sted hvor man skåler, drikker og koser seg. Kvelden avsluttes på et av utestedene (inngangen er inkluder), hvor man fortsetter festen med nye venner.

admin

Skriv en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *