• MEny
 • MEny

Krakow – praktisk informasjon

Er tiden inne for en langhelg til Krakow ? Da er det viktig å være godt forberedt, spesielt når det kommer til praktiske detaljer som kan påvirke reisen din. Her gir vi deg en omfattende oversikt over viktig informasjon, inkludert valuta, strømuttak, nødtelefonnumre, kontaktinformasjon til ambassader, vekslingskurs, enkle polske fraser, flyplassen, og transportmuligheter i byen.

Valuta og vekslingskurs

Valutaen som brukes i Krakow er den polske zlotyen (PLN). For den siste vekslingskursen til norske kroner (NOK), kan du sjekke den offisielle valutakalkulatoren på Norges Bank. Per i dag (november 2023) er 1 polsk zloty omtrent 2.68 norske kroner.

Strømuttak

I Krakow bruker de standard europeiske strømkontakter med en spenning på 230 V og en frekvens på 50 Hz. Sørg for å ha en adapter hvis du bruker enheter med andre typer strømkontakter. De fleste hoteller tilbyr også adaptere til gjestene, så det kan være lurt å sjekke med overnattingsstedet ditt.

Nødtelefonnumre

For nødsituasjoner i Krakow, kan du ringe følgende nødtelefonnumre:

 • Ambulanse: 999
 • Politi: 997
 • Brannvesen: 998

Du kan også bruke 112

Kontaktinformasjon til Ambassader

Hvis du trenger konsulær assistanse under oppholdet i Krakow, finner du kontaktinformasjonen til den norske ambassaden nedenfor:

 • Adresse: Al. Ujazdowskie 51, 00-536 Warsaw, Poland
 • Telefon: +48 22 311 42 00

Hvis det ikke er en norsk ambassade i nærheten, kan du kontakte den svenske ambassaden eller den danske ambassaden for hjelp.

Tidsforskjell

Krakow følger sentraleuropeisk tid (CET), som er UTC+1. Vær oppmerksom på eventuelle tidsforskjeller når du planlegger aktiviteter eller kontakter folk hjemme. Det er med andre ord ingen tidsforskjell om du reiser fra Norge.

Språk og enkle Polske fraser

Det offisielle språket i Krakow er polsk, men mange mennesker, spesielt i turistområdene, snakker også engelsk. Her er noen enkle polske fraser som kan være nyttige:

 • Hei – Cześć (cheshch)
 • Takk – Dziękuję (dzyen-koo-yeh)
 • Ja – Tak (tahk)
 • Nei – Nie (nyeh)
 • Hvor er toalettet? – Gdzie jest toaleta? (g’dzhe yest toa-leh-tah)

Flyplassen

Krakow har en internasjonal flyplass kjent som John Paul II International Airport Kraków-Balice (KRK). Du kan finne mer informasjon om flyplassen, flytider og annen nyttig reiseinformasjon på flyplassens offisielle nettside.

Transport i Krakow

Transport i Krakow er praktisk og rimelig. Buss og trikk er populære måter å komme seg rundt på. Her er noen av selskapene som driver med buss og trikk i Krakow:

I tillegg er opererer blant annet Uber her, og denne tjenesten kan fort være det beste og tryggeste alternativet.

Med denne praktiske informasjonen håper vi at du er bedre forberedt på ditt kommende besøk i Krakow. Husk å ta vare på verdisakene dine og følge lokale lover og regler for en trygg og hyggelig opplevelse.

admin

Skriv en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *