• MEny
  • MEny

14 tips til spisesteder i Krakow

Krakow er kjent for å ha god mat til hyggelige priser. Her finner du alt fra små lokale restauranter som serverer piroger basert på bestemors oppskrift, til luksuriøse restauranter med stjerner i Michelin guiden. Et av de beste tipsene vi har for å finne nye spennende steder å spise er å spørre de lokale. Bestiller du en øl i en bar i byen, spør om bartenderen har noen gode tips til bra restauranter. Plutselig sitter du på et sted du aldri hadde funnet ellers, og nyter det beste måltidet på hele turen. Vi har laget en liste over kjente og mer ukjente restauranter vi liker godt, så har du et godt utgangspunkt å finne de beste spisestedene i Krakow

1. Pod Aniolami

Pod Aniolami, som oversatt blir noe sånn som «Under Englene», er en historisk restaurant som ligger i en vakker renessansebygning i Krakows gamleby. Det føles gammelt men luksuriøst og stedet har en rustikk og elegant atmosfære med antikke møbler og kunstverk på veggene. Her får du serverert tradisjonell polsk mat med en moderne vri, og på menyen finner du retter som borscht, piroger, viltretter og ferske sjømatalternativer. Pod Aniolami har også et imponerende vinkart både polske og internasjonale viner.

2. Wierzynek

Wierzynek er en legendarisk restaurant i Krakow med røtter som går tilbake til 1364. Stedet er verdt et besøk nesten uansett og ligger i en vakker gotisk bygning med overdådig atmosfære med kandelabre, gobelenger og antikke møbler. Hit går du når du er på jakt etter god polske mat som som andebryst, oksekjøtt tartar og pierogi. Wierzynek er også berømt for å arrangere overdådige banketter og selskaper.

3. Miod Malina

Miod Malina, som betyr «Honning og bringebær» på polsk, er en koselig restaurant som ligger i Krakow’s gamleby. Den har en varm og innbydende atmosfære med lyse farger og treinnredning. Miod Malina spesialiserer seg på autentisk polsk mat, og her får du retter som zurek (sur suppe), golabki (fylte kålblader) og koteletter. Veldig koselig sted som er kjent for sin gjestfrihet og vennlige service.

4. Chata

Chata er en rustikk restaurant som gir deg litt følelsen av å være på landsbygda. Kos deg i en avslappet atmosfære med treinteriør og tradisjonell polsk innredning. Chata spesialiserer seg på grillrette som forskjellige typer pølser og stekt svinekotelett. De serverer også deilige piroger med forskjellige fyllinger.

5. Restauracja Starka

Ønsker du noe skikkelig autentisk er dette stedet. Starka er en restaurant som hyller østeuropeisk mat og vodka. Fin sted med en god atmosfære med eksponerte mursteinsvegger og vintage innredning. Menyen inkluderer retter som borscht, svinekjøtt i honning og vodka-infuserte smaker. Restauranten har også et imponerende utvalg av polske vodkaer. Forvent mye shotting..

6. Cyrano de Bergerac

Er det fransk mat som frister er dette et godt tips. Cyrano de Bergerac er en elegant fransk restaurant i Krakow som er oppkalt etter den berømte litterære karakteren. Stedet har en ganske sofistikert atmosfære med en fransk-landlig stil og klassisk dekor. På menyen finner du autentiske franske retter som escargot, foie gras, biff bourguignon og crème brûlée. Som man forventer av en fransk restaurant har du også et omfattende vinkart å velge fra.

7. Pod Baranem

Pod Baranem er en annen utmerket restaurant i Krakows gamleby. Den ligger i en vakker historisk bygning og har en elegant atmosfære med antikke møbler og kunstverk. Restauranten serverer en blanding av polske og europeiske retter, inkludert ferske sjømatretter og gourmetkjøttalternativer. Restauranten fokuser på høykvalitets ingredienser og kreativ matlaging, så her endrer menyen seg ofte.

8. Szara Ges

Szara Ges er en sjarmerende restaurant som ligger i en historisk bygning i Krakow’s gamleby. Den har en koselig atmosfære med eksponerte trebjelker og mursteinsvegger. Menyen tilbyr både tradisjonell polsk mat som pierogi og internasjonale favoritter som biff og pasta.

9. Wentzl Restaurant

Wentzl Restaurant ligger på hovedtorget i Krakow og her får du en flott utsikt over markedsplassen. Stedet har en klassisk atmosfære med stilfull innredning. Maten her er en blanding av polske og europeiske retter, inkludert fersk sjømat og autentiske polske smaker. Wentzl er et flott sted for romantiske middager og spesielle anledninger.

10. Kogel Mogel Restaurant

Kogel Mogel er en moderne restaurant som prøver å gi en ny vri på tradisjonell polsk mat. Her er det en avslappet og moderne atmosfære med fargerik kunst og en kreativ meny. Restauranten legger vekt på sesongens ingredienser og serverer retter som borscht med en vri, moderne piergi-fyllinger og unike desserter.

11. Chimera Restaurant

Chimera Restaurant ligger i en vakker historisk bygning i Krakow. Den har en koselig atmosfære med treinteriør og store vinduer som gir mye naturlig lys. Menyen inkluderer et bredt utvalg av retter, inkludert internasjonale og vegetariske alternativer.

12. Trzy Kroki w Szalenstwo

Trzy Kroki w Szalenstwo, som betyr «Tre skritt til galskap», er en restaurant som tilbyr en blanding av polske og internasjonale retter. Her finner du en uformell atmosfære med en moderne og kunstnerisk innredning. Menyen varierer ofte for å inkludere sesongens råvarer, og restauranten tilbyr et bredt spekter av smaker for å tilfredsstille forskjellige smaksløker. Stedet er kjent for god mat og en meny som endres ofte.

13. Alebriche

Lei av Polsk mat? Alebriche er en meksikansk restaurant i Krakow som serverer autentisk meksikansk mat og cocktailer. Her er det som man forventer en livlig atmosfære med fargerik dekor og musikk.På menyen finner du retter som tacos, enchiladas, guacamole og ferske margaritas. Dette er et flott sted for de som ønsker å oppleve smakene av Mexico i Krakow eller som bare har lyst på noen drinker.

14. Industria Italiana

Industria Italiana er en italiensk restaurant som spesialiserer seg på pasta, pizza og andre italienske favoritter. Morsomt sted med moderne innredning og en åpen kjøkkenkonsept. På menyen finner du selvfølgelig klassiske italienske retter som spaghetti carbonara, margherita pizza og tiramisu.

admin

Skriv en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *