• MEny
  • MEny

Shopping i Krakow

Krakow er kjent for å ha mange ting å gjøre, ikke minst shopping. Shoppingmuligheter er det mange av og det kan fort også være ganske billig shopping i krakow om du leter litt. Krakow, som en av Polens største byer, er selvfølgelig ikke noe unntak. Her finner du alt du kan forvente å finne i en storby, alt fra de vanlige kjedene som Zara, H&M etc, til luksusmerker som Hermes og Louis Vuitton.

Ulica Florianska

Dette er en av hovedgatene i Krakows gamleby og sannsynligvis den mest kjente. Den er også den eldste gaten i Krakow med historie helt tilbake til 1257. Her finner du butikker og kafeer på rekke og rad og det er mye å se på. Du finner ingen kjeder her, kun mindre butikker som spesialiserer seg på vesker, klær, sko, smykker o.l.

Galeria Krakowska

Rett i nærheten av Krakow gamleby finner du dette gigantiske kjøpesenteret med nesten 300 forskjellige butikker og kjeder. Her finner du alt fra Nike og H&M til Hugo Boss. Noe av det beste med polske kjøpesenter er toppetasjen, hvor foodcourten ligger. Fråts i KFC, McDonalds før du slukker tørsten på Starbucks. Mye er billigere enn i Norge selv om den norske valutaen også har falt noe mot polske zlory. Galeria Krakowska kan vi absolutt anbefale uansett om du skal shoppe som gal eller bare ta en titt og en matbit.

Galeria Kazimierz

Helt nede ved elven finner du det andre av 3 digre kjøpesenter i Krakow. Det er ikke de helt store forskjellene i utvalg og får du bare besøkt et går du ikke glipp av stort. Dette senteret har i tillegg til butikker og foodcourt også et eget treningssenter med basseng, om noen skulle la seg friste av dette på en ferietur.

Bonarka

Dette er det største senteret i byen, ihvertfall i areal. I det gigantiske komplekset finner du også en diger mathall og kino. Senteret har en ca. 240 butikker, så utvalget er litt mindre enn på Galeria Kazimierz, men det vil du antakelig ikke merke. Ulempen ved dette senteret er lokasjonen, du må ta taxi i 20 minutter fra gamlebyen for å komme hit. Det skal med andre ord være en veldig god grunn til å reise helt ut til senteret.

Factory Krakow

Om lag 20 minutter fra gamlebyen finner du Krakows største outlet senter med en ca 120 forskjellige butikker. Her finner du merker som Quiksilver, Lacoste, Karl Lagerfeld og mange fler. Prisene er, som de skal være på en outlet, mye lavere enn i butikk. Det er med andre ord gode muligheter for å gjøre noen kupp her. Det er også greit å merke seg at i helgene er det mye besøkende her.

Centrum Serenada

Dette relativt nye kjøpesenteret (åpnet i 2018) er et gigantisk bygg med alt fra shopping til kino svømmehall. Du finner ca 170 butikker her, inkludert den største Zaraen i Krakow samt de eneste butikkene til Van Graaf, New Look og Forever 21 her.

admin

Skriv en melding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *